1991 1. Sevilla – Córdoba

Eerste rit: Sevilla – Córdoba 144 km

Sevilla, de hoofdstad van de Spaanse regio Andalusië, is befaamd om haar levendige cultuur, barokke architectuur en de historische artefacten. Het hart van de stad wordt gesymboliseerd door de majestueuze Kathedraal van Sevilla, waar binnenin de Giralda-klokkentoren trots omhoog rijst, een onmiskenbaar symbool van de stad. Het Alcázar van Sevilla, een koninklijk paleis, betovert bezoekers met zijn Mudéjar-architectuur en weelderige tuinen.

De oude joodse wijk, Santa Cruz, is een wirwar van smalle straatjes en charmante pleinen zoals Plaza de Santa Cruz, vol met sinaasappelbomen en historische huizen. Flamenco-muziek, de ziel van Andalusië, echoot door de steegjes en tapasbars, waar bezoekers lokale delicatessen zoals gazpacho en Jamón Ibérico kunnen proeven.

Sevilla is ook de thuisbasis van de jaarlijkse Feria de Abril, een festival dat de stad transformeert met kleurrijke casetas, traditionele Sevilliaanse jurken en onophoudelijke dans. Voor de kunstliefhebbers biedt het Museum voor Schone Kunsten van Sevilla een verfijnde collectie Spaanse kunst, waaronder werken van illustere schilders zoals Murillo en Zurbarán.

Het Plaza de España, gelegen in het weelderige María Luisa Park, is een ander architectonisch wonder, met zijn majestueuze halve cirkel van gebouwen, sierlijke bruggen en gedetailleerde keramische tegels die de Spaanse provincies afbeelden. De Metropol Parasol, bekend als “Las Setas”, biedt een modern contrast met een spectaculair uitzicht over de stad vanaf het hoogste punt van de houten structuur.

Sevilla’s passie voor stierengevechten is terug te vinden in de indrukwekkende Real Maestranza arena, een plaats die doordrenkt is van geschiedenis en controverse. Bovendien hecht de stad grote waarde aan haar sport, vooral voetbal, met fanatieke supporters voor de lokale clubs Sevilla FC en Real Betis.

De Guadalquivir-rivier, de levensader van Sevilla, ondersteunt niet alleen de stedelijke omgeving maar dient tevens als een charmante locatie voor avondwandelingen en riviercruises, waardoor bezoekers een uniek perspectief op de stad krijgen. Als je door de straten van Sevilla dwaalt, is het duidelijk dat deze stad een perfecte samensmelting is van Moorse invloeden en hedendaags Spaans leven, waardoor het een onvergetelijke bestemming is die zijn bezoekers betovert met elke stap.

Total distance: 143.43 km
Max elevation: 167 m
Min elevation: 5 m
Total climbing: 1053 m
Total descent: -964 m

Terug naar 1991 Sevilla – Salou

Terug naar overzicht