1978 Zarren -Lourdes

We hadden er zeker voldoende voor getraind want er zat zelfs een rit tussen van meer dan 200 km, namelijk van Amiens naar Chartres. Als toetje deden we dan op dag 8 nog een rit van meer dan 100 km alover de Tourmalet (2115m). De beklimming van de Tourmalet was voor de meesten de eerste col uit hun fietscarrière. En zo ondervonden ook wij wat klimmen was, namelijk zoveel mogelijk doseren!

Hieronder een overzicht van de ritten.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tabKlik op de afbeelding op het ritnummer om meer gegevens te bekijken over deze rit.

Klik op onderstaande links om routegegevens (gpx- formaat) te downloaden.

Groepsfoto bij het vertrek vanuit Zarren op 21 juli 1978.

Klaar voor het vertrek, van links naar recht: Frans Vanackere (+), Norbert Bracquez (+), Freddy Theuninck, Gerard Deceuninck, Willy Baert, Gerard Sanders en Herman Vanneste. Uiterst rechts de chauffeur van onze volgwagen en sportdirecteur Jef (+) en zoon.

Achter ons staat de ploegbus van de wielerploeg Flandria. In die tijd stelde een ploegbus niet meer voor. Wat een verschil met de grote en luxuese ploegbussen van vandaag. De renners en bagage binnen in en bovenop was er plaats voor 8 fietsen en een 12-tal wielen. Dit busje werd ons gratis ter beschikking gesteld door fietsen fabrikant Flandria, geleid door wijlen directeur van Flandria, dhr Pol Claeys. Doordat één van de fietsers, Freddy Theuninck, in die tijd hoofdverdeler was van Flandria fietsen werd het busje ons gratis ter beschikking gesteld. Dit is ook het busje waar indertijd de toenmalige vedetten van de Flandria ploeg (Freddy Maertens, Michel Pollentier en Marc Demeyer) in vervoerd werden

Dit is de totale factuur, natuurlijk nog in Belgische franken. Dit was voor 10 personen, 9 over-
nachtingen met ontbijt en avondmaal of voor de ganse reis 6.168 Bfr per persoon. Zoals je
kan zien bedroeg de BTW toen nog 1,28 % op reizen.
De reis werd besteld bij Ultra Montes, reisbureau afhangend van de CM en ACW want zelf

een reis boeken, met iedere dag een andere verblijfplaats, was toen echt nog moeilijk.


De gouden periode van Flandria. Ook wij reden allen met een Flandria-fiets.

Terug naar overzicht